sunnuntai 30. elokuuta 2015

Liebster award -haaste
Haasteen ideana on siis saada näkyvyyttä tuoreimmille ja lukijamäärältään pienille blogeille. Haaste kiertää bloggaajalta-bloggaajalle ja meille haasteen antoi Oiva omistajineen, kiitos siitä!


Vastaukset kysymyksiin:

1. Trimmattava vai nypittävä rotu?
Trimmattava, kokeilin kerran nyppiä omaa kesyrottaa näyttelyjä varten, ja jotenkin se tuntui niin julmalta ja turhanpäiväiseltä hommalta että jätin väliin. Koirien nyppimisestä en tiedä mitään, mutta sanon trimmattava.

2. Montako koiraa tahtoisit tulevaisuudessa (kerralla)?
Todennäköisesti kaksi. Vakituisesti taloudessa ei ole ollut kuin yksi oma koira kerrallaan, mutta mukavasti tämä elämä täällä Kannuksen asuntolassa kahdenkin koiran kanssa menee. Haluan kuitenkin tehdä asiat erityisesti koirien kanssa mahdollisimman selkeästi ja keskittyä tekemisiin, useampi koira tuo toki siihen haastetta.

3. Mistä syötävästä koirasi tykkää eniten?
Lihat, sisäelimet, kala, nakit.. Aikalailla kaikki mitä tuo otus nyt raa'alla syö, poron luut eivät kelvanneet.


4. Osuuko koirasi painon ja korkeuden osalta rotumääritelmään (jos rotukoira)?
Osuu, uroksilla haarukka on 51-56cm, Inton tarkkaa säkää en tiedä, arvelisin olevan n. 54cm. Painoa pojulta löytyy 24-25kg.
 

5. Missä koirasi nukkuu/nukkuvat yöt?
Samassa huoneessa, lattialla oven edessä tai heti sängyn vieressä. Joskus piipahtaa kevythäkissä tai sängyssä, mutta ei niissä pitempään viihdy.
 

6. Jos saisit yhdistää kahden eri rodun luonteen ja ulkonäon, mitkä ne olisivat?
Huh mikä kysymys, näitä olisi aivan liikaa! Kunnon työlinjaisen, sulavan ja kohtuu kevytrakenteisen mutta vahvaluustoisen sakemannin ulkonäön yhdistäisin melko vietikkääseen ja suojeluominaisuuksiltaan voimakkaaseen malikkaan, jolla loppumaton moottori. Kuitenkin sellaiseen sylimaliin, että koiralta löytyisi australianpaimenkoiramaista kiintymystä omistajaan. (Hups, tähän taisi tulla nyt kolme rotua, muttakun)
 

7. Onko jotain mitä tekisit nyt toisin koirasi/koiriesi kasvatuksessa (ihan pentuvaihe)?
Kyllä, näitä tulee löytymään varmasti jokaisen koiran kohdalla. Inton kanssa olisin käynyt enemmän vilkkaissa ympäristöissä, kuten ostoskeskuksissa. Olisi vain pitänyt nostaa se perse ja hypätä bussiin kohti isompia paikkakuntia, tuo Heinola kun ei vain ole tarpeeksi iso paikkakunta sellaiseen. Lisäksi olisin harjoitellut enemmän rauhoittumista ja ehkäpä suihkussa käymistäkin, pesuja Into ei osaa arvostaa sitten ollenkaan.
 

8. Mikä on seuraava tavoitteenne koirasi/koiriesi kanssa?
Tokosta koulari TK1, sehän se taitaa olla! Kunhan nyt ensimmäiset kokeet saataisiin lokakuussa startattua.
 

9. Kuinka usein asteikolla 1-10 höpötät koirallesi (1= en lähes koskaan, 10= lähes joka tunti)?
En ole höpöttelijätyyppiä, tietyillä tavoilla olen hieman tosikko omistaja. Kämppis on kuitenkin mulle ilmeisesti tartuttanut tämän turhan höpöttelyn, kyllä mä käytän paljon lyhyitä lauseita ja turhanpäiväistä turinaa silloin kun sitä ei tarvitsisikaan. Mutta pääasiassa äänellinen kommuninkointi koiran kanssa on käskyjä/kehuja/huomautuksia/innostamista. Joka päivä tuolle tulee kuitenkin jotakin pälpätettyä.
 

10. Ottaisitko koirallesi/koirillesi mielummin uusitut varusteet vai kahden kuun ruoat?
Kahden kuun ruoat ehdottomasti! Tovi sitten meni tosin 100€ taas Kennelrehulle, eli eiköhän me hetki pärjätä, mutta en pistäisi pahakseni. Intolla on kuitenkin jo useampi hihna/liina kaikkeen mihin tarvitaan, löytyy jälkivaljaat ja vetokamppeet, mistään ei nyt pitäisi olla puutetta.
 

11. Oletko itse harkinnut kasvattamista? Mikä rotu?
Kyllä olen, tai en voisi sanoa että harkinnut, mutta ajatellut asiaa olen kyllä. Joskus tulevaisuudessa asiaa voisikin sitten jo realistisesti harkita. Tällä hetkellä rotu olisi yllätys yllätys australianpaimenkoira. Näyttäisi myös siltäkin, että jokusen vuoden päästä myös tuleva koira on auspai, mutta hienoisesti kiinnostaa suojelutaipuvaisemmat paimenet, kuten juuri tämä maailmankuulu saksanpaimenkoira. Joskus jos tulee Saksassa käytyä ja sieltä löytäisi täydellisen yhdistelmän, niin eihän sitä tiedä, vaihtuisiko rotu vai pysyykö samana. FCI 1 on kuitenkin se mikä itseä kiehtoo ja sopii omaan käteen.

Kysymykset haastetuille:
1. Mitä mieltä olet naksuttelusta ja pakotteista koiran kouluttamisessa?
2. Nimeä maksimissaan kolme koirankouluttajaa tmv, joilta haluaisit oppia
3. Mitä mieltä olet PeVi kouluttajista?
4. Mitä mieltä olet useiden rotujen jakautumisesta kahteen eri linjaan?
5. Onko koirien tai muiden eläimien turkkien värjääminen mielestäsi oikein?
6. Jos saisit muovata uuden rodun, minkälainen se olisi?
7. Mitä mieltä olet Kennelliitosta?
8. Oletko koskaan kilpaillut koiriesi kanssa?
9. Luetko koira-aiheista kirjallisuutta?
10. Jos saisit päättää yhden rodun, jonka kasvattaminen lopetettaisiin kokonaan, mikä rotu se olisi ja miksi?
11. Nimeä viisi itsestäsi kiehtovinta ja viisi vastenmielisintä rotua, ja perustele jokainen.

Me haastamme blogit:
Aussien rakkautta sylintäydeltä
Isoin askelin
Tassuilla tanssien
Riemunkiljahduksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti